Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
14 Οκτ

5 Βήματα για να Επιμηκύνετε το Χρόνο Ζωής των Παπουτσιών σας

Σε αυτό το άρθρο σας συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές για να διασφαλίσετε την ανθεκτικότητα των δερμάτινων παπουτσιών σας ώστε να μπορείτε να τα χαίρεστε για όσο καιρό ακόμα θέλετε.

• Αρχικά, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε σωστά. Η τακτική φροντίδα όλων μας των παπουτσιών είναι απαραίτητη και η ιδανική συχνότητα καθαρισμού τους (ανάλογα φυσικά με τη χρήση που τους κάνουμε) είναι κάθε 2 με 3 εβδομάδες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο τα παπούτσια μας να είναι εντελώς στεγνά πριν προχωρήσουμε στον καθαρισμό τους. (Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας). 10 λεπτά αρκούν για να κάνετε τα παπούτσια σας να μοιάζουν σαν καινούργια.

• Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον καιρό. Οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες απαιτούν και διαφορετικά υποδήματα. Σε περίπτωση που τα παπούτσια μας βραχούν απρόσμενα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, με φυσικό τρόπο, αφού έχουμε πρώτα τοποθετήσει καλαπόδια μέσα τους για να διατηρήσουμε το αρχικό τους σχήμα. Σε περίπτωση που δεν έχετε καλαπόδια (καλό βέβαια θα ήταν να πάρετε!), μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα σκληρά, χάρτινα καλαπόδια που βρίσκονται μέσα στο παπούτσι με την αγορά του. Αποφύγετε οπωσδήποτε να στεγνώσετε ή ακόμα και να τοποθετήσετε τα παπούτσια σας κοντά σε καλοριφέρ ή οποιαδήποτε πηγή θερμότητας.

• Όσον αφορά στη χρήση που κάνουμε στα υποδήματά μας, είναι σημαντικό να φοράμε κι άλλα παπούτσια. Όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι που μας βολεύει και δε θέλουμε να βγάλουμε από το πόδι μας –πιστέψτε μας, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα-, όμως δε συνίσταται να φοράμε το ίδιο παπούτσι για πολλές συνεχόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα, το βρεγμένο δέρμα χάνει την αρχική του μορφή και έτσι είναι απαραίτητο να το αφήσουμε για λίγο στην άκρη (με τα καλαπόδια πάντα, θα το λέμε ξανά και ξανά!).

• Όταν λοιπόν τα φοράμε ή τα βγάζουμε από το πόδι μας, πρέπει να το κάνουμε ήρεμα (σχεδόν ευλαβικά). Ακόμη κι αν σας φαίνεται ασήμαντο, ο τρόπος με τον οποίο βάζουμε και βγάζουμε το παπούτσι μας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κατάστασή τους. Στην περίπτωση των παπουτσιών με κορδόνια, πρέπει πάντα να θυμάστε να χαλαρώσετε αρκετά το δέσιμο πριν τα φορέσετε ή τα βγάλετε. Επίσης, για να προστατεύσουμε το πίσω μέρος των παπουτσιών, συνίσταται η χρήση κόκκαλου.

• Τέλος, η αποθήκευση των παπουτσιών μας είναι το Α και το Ω. Αμέσως μετά τη χρήση τους, τοποθετούμε καλαπόδια και πιο συγκεκριμένα τα καλαπόδια από ξύλο κέδρου βοηθούν στην απορρόφηση τυχόν κακών οσμών και υγρασίας. Όταν δεν φοράτε τα παπούτσια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα όταν θέλετε να τα αποθηκεύσετε για χειμώνα ή για καλοκαίρι), τοποθετείστε τα σε ειδικές θήκες ή στα κουτιά τους που προστατεύουν από τη σκόνη σε μέρος που έχετε βεβαιωθεί ότι δεν έχει υγρασία.

Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να παρατείνουμε το χρόνο ζωής των παπουτσιών μας, αρκεί να τα προστατεύσουμε με 5 απλά βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε.

Έλενα Κούκουρα

Η Έλενα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Vrije Universiteit of Brussels στο Communication Department. Aυτή τη στιγμή εργάζεται στον Antenna, αλλά και ως Website Coordinator στο κατάστημα Spiridoula Metheniti.