Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
22 Δεκ

Η Ιστορία της Χριστουγεννιάτικης Κάλτσας

Τι κρύβεται πίσω από την εορταστική παράδοση της κρεμασμένης κάλτσας στο τζάκι;

Οι κάλτσες αποτελούν μέρος της παράδοσης των Χριστουγέννων εδώ και αιώνες!

Υπάρχει ένας μύθος για το πώς κατέληξε η κρεμασμένη κάλτσα στο τζάκι να αποτελεί χριστουγεννιάτικο έθιμο και πάει κάπως έτσι:

Ένας ευγενής κύριος που μόλις είχε χάσει τη σύζυγό του και πατέρας τριών κοριτσιών αντιμετώπιζε μεγάλη οικονομική δυσκολία. Παρόλο που οι κόρες του ήταν όμορφες, ανησυχούσε ότι η φτωχή τους κατάσταση θα καθιστούσε αδύνατο το γάμο τους.

Ο Άγιος Νικόλαος (που σύμφωνα με το έθιμο φέρνει τα δώρα σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως ο Άγιος Βασίλης στην Ελλάδα) περιπλανιόταν στην πόλη όπου ζούσε ο άντρας και άκουσε τους χωρικούς να συζητούν για την κατάσταση αυτής της οικογένειας. Ήθελε να βοηθήσει, αλλά ήξερε ότι ο άντρας θα αρνιόταν άμεσα κάθε είδους φιλανθρωπία. Αντ’αυτού, μια νύχτα, γλίστρησε από την καμινάδα του σπιτιού της οικογένειας και γέμισε τις πρόσφατα πλυμμένες κάλτσες των κοριτσιών, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί πάνω από το τζάκι για να στεγνώσουν από τη φωτιά, με χρυσά νομίσματα. Μετά εξαφανίστηκε.

Τα κορίτσια ξύπνησαν το πρωί και ανακάλυψαν το δώρο που τους είχε αφήσει ο Άγιος. Χάρη στη γενναιοδωρία του Αγίου Νικολάου, οι κόρες είχαν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν ένα καλό γάμο και να διαλέξουν οι ίδιες τους συζύγους τους. Αν και πρόκειται για μυθοπλασία, αυτή η ιστορία άγνωστης προέλευσης και χρονολογίας είναι από τους πιο γνωστούς μύθους των Χριστουγέννων!

Η κρεμασμένη κάλτσα μπροστά στο τζάκι αποτελεί έθιμο σε χώρες όλου του κόσμου. Το έθιμο αυτό μπορεί να έχει πολλές εκδοχές (π.χ. διαφορετικά είδη κάλτσας), αλλά ένα πράγμα έχει παραμείνει σταθερό όσα χρόνια και αν περάσουν: το χαρούμενο πρόσωπο του παιδιού που αγουροξυπνημένο θα τρέξει κατευθείαν να βρει το δώρο του μέσα σε αυτή.

Ευχόμαστε η κάλτσα που θα κρεμάσουμε τα φετινά και τα μελλοντικά Χριστούγεννα να είναι γεμάτη με Υγεία, Αγάπη, Αγκαλιές, Όνειρα και όμορφες στιγμές -με όσα έχουν πραγματική αξία!

Επιμέλεια: Σπυριδούλα Μεθενίτη

 

Έλενα Κούκουρα

Η Έλενα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Vrije Universiteit of Brussels στο Communication Department. Aυτή τη στιγμή εργάζεται στον Antenna, αλλά και ως Website Coordinator στο κατάστημα Spiridoula Metheniti.