Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
29 Ιούν

Οι Βιώσιμες Πρακτικές της Clarks

Μια καλή επιχείρηση χαρακτηρίζεται πάντοτε από υπευθυνότητα»

Η υπευθυνότητα και οι βιώσιμες πρακτικές ήταν πάντα στο επίκεντρο της εταιρείας Clarks. Από το ξεκίνημα της πριν από περίπου 200 χρόνια, η εταιρεία κάνει μια διαρκή προσπάθεια να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, αρχικά με τον περιορισμό και έπειτα με την αποφυγή των αποβλήτων.

  • Πάνω από το 90% του δέρματος που χρησιμοποιείται προέρχεται από βυρσοδεψεία με Χρυσό, Ασημί και Χάλκινο σήμα (Gold, Silver and Bronze Rated Tanneries).
  • Η συνεργασία της με τη UNICEF έχει ως αποτέλεσμα την εκτροπή 1700 τόνων υποδημάτων από χώρους υγειονομικής ταφής.
  • Παρέχει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για πάνω από το 80% των σημείων της στην Ευρώπη.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Clarks αποτελεί τη νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο στο χώρο των υποδημάτων – μια παγκόσμια εταιρεία που σχεδιάζει και πουλά περισσότερα από 45 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο. Οι αρχές που βοήθησαν στο να γίνει η Clarks ένα αξιόπιστο παγκόσμιο brand παραμένουν οι ίδιες, δίνοντας την ευκαιρία να αποδεικνύει συνεχώς την ευθύνη της απέναντι στους πελάτες της και τον πλανήτη.

Υποστηρίζει, επίσης, την πρωτοβουλία Better Retail Better World* της Βρετανικής Retail Consortium (BRC). Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να ενσωματώνει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ που σχετίζονται με τη βιομηχανία και τις δραστηριότητές της. Με βάση το έργο της BRC, δίνεται προτεραιότητα συγκεκριμένα σε 5 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης.

Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη

Λιγότερες Ανισότητες

Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή

Δράση για το Κλίμα

Η Clarks αναγνωρίζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Γι’αυτό και πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας να δράσει σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή με γρήγορο και καινοτόμο τρόπο, όχι μόνο για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της, αλλά και για να προστατεύσει το περιβάλλον μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Καθοδηγούμενη από τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης σχετικά με τη δράση για το κλίμα και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δεσμεύτηκε να βελτιώσει τη βιωσιμότητα των συσκευασιών της, να χρησιμοποιεί το δέρμα στα προϊόντα της με υπευθυνότητα, να ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να εκτρέψει τα απόβλητά της από χώρους υγειονομικής ταφής.

*Σημείωση: Η Βρετανική Better Retail Better World κινητοποιεί τη βιομηχανία λιανικής για να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών που επισημαίνονται από τον ΟΗΕ, όπως η σύγχρονη δουλεία και η αξιοπρεπής εργασία, η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, οι ανισότητες, η αλλαγή του κλίματος και η υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή. Χρησιμοποιώντας τους ευρέως αναγνωρισμένους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ως πλαίσιο, οι στόχοι που αναπτύχθηκαν με τις επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Πηγή: Clarks.co.uk

Επιμέλεια: Σπυριδούλα Μεθενίτη

Έλενα Κούκουρα

Η Έλενα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Vrije Universiteit of Brussels στο Communication Department. Aυτή τη στιγμή εργάζεται στο Politico, αλλά και ως Website Coordinator στο κατάστημα Spiridoula Metheniti.