Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
8 Μαρ

Γιατί γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου;

ΗΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στα επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο και είναι συνήθως μια ημέρα που οι γυναίκες από κάθε υπόβαθρο και κουλτούρα συσπειρώνονται για να αγωνιστούν για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματά τους.

Φυσικά, ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας είναι μια αφορμή προβληματισμού σχετικά με το πόσες ευκαιρίες έχουν σήμερα οι γυναίκες, την υπεράσπιση όσων δικαιωμάτων εξακολουθούν να καταπατώνται και τη δράση για αδιαμφισβήτητη ισότητα των δύο φύλων σε κάθε τομέα. Με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ένα αναπτυσσόμενο κίνημα με επίκεντρο την ενότητα και την ενδυνάμωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει πλούσια ιστορία  — το πρώτο βήμα για καθιέρωση της ημέρας έγινε το 1909 όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής συνεχάρη τις 15.000 γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν για τις πολλές ώρες εργασίας, τις χαμηλές αμοιβές και την έλλειψη δικαιωμάτων ψήφου στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά ονομάστηκε Εθνική Ημέρα της Γυναίκας και ο μνημειώδης ετήσιος εορτασμός της εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο (επίσημα εορτάστηκε το 1911). Ωστόσο, ήταν η Ρωσία που εν αγνοία της έθεσε την 8η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αν και η συγκεκριμένη μέρα έγινε επίσημη αργία στη Ρωσία το 1913, οι γυναίκες εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες που προκλήθηκαν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσο οι άνδρες ήταν στον πόλεμο, οι γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες με την έλλειψη τροφίμων, ενώ η κυβέρνηση δεν λάμβανε τις ανάγκες τους υπόψη.

Στις 8 Μαρτίου 1917 (23 Φεβρουαρίου στο πρώην ρωσικό ημερολόγιο), δεκάδες χιλιάδες Ρωσίδες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας αλλαγή. Η συσπειρωμένη έκκληση για βοήθεια άνοιξε το δρόμο για να εκχωρηθούν στις Ρωσίδες δικαιώματα ψήφου λίγο αργότερα. Έτσι καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου που προάγουν την ισότητα των δύο φύλων, είναι φανερό ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει πολλά ακόμα να μας διδάξει και να προασπίσει. Η κατανόηση και από τα δύο φύλα για ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα σε όλον τον κόσμο είναι αναγκαία.

 

Επιμέλεια: Σπυριδούλα Μεθενίτη

Έλενα Κούκουρα

Η Έλενα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Vrije Universiteit of Brussels στο Communication Department. Aυτή τη στιγμή εργάζεται στο Politico, αλλά και ως Website Coordinator στο κατάστημα Spiridoula Metheniti.