Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
20 Οκτ

Σύντομος Οδηγός για το Δέρμα Νάπα

Το δέρμα Νάπα το ξεχωρίζετε από τη λεία υφή του και τους διακριτικούς κόκκους στην επιφάνειά του. Με 3 απλές και γρήγορες συμβουλές μπορείτε με ευκολία να περιποιηθείτε τα παπούτσια σας με το συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

• Πριν το φορέσετε για πρώτη φορά, ψεκάστε όλη την επιφάνεια του δέρματος με ένα ποιοτικό προστατευτικό και αδιαβροχοποιητικό σπρέι για δερμάτινα παπούτσια. Αφού στεγνώσει το παπούτσι, προσθέστε άλλη μια επίστρωση. Εάν το παπούτσι έχει και άλλα υλικά πάνω ή διακοσμητικά, καλύψτε τα πριν το ψεκάσετε για να τα προστατέψετε.

• Για να καθαρίσετε την επιφάνεια των παπουτσιών σας, σκουπίστε απαλά με ένα στεγνό πανί ή με μια μεγάλη βούρτσα με τρίχα (π.χ. αλόγου) ώστε να αφαιρέσετε τυχόν ξεραμένο χώμα και σκόνη. Στη συνέχεια, βρέξτε λίγο το πανί με ζεστό νερό και σκουπίστε ξανά ελαφρά. Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που δεν περιέχουν υλικά που ενδέχεται να βλάψουν το παπούτσι (π.χ. αλκοόλ). Αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά, μακριά από το φως του ηλίου και τις πηγές θερμότητας (όπως τα καλοριφέρ) που μπορούν να ξεράνουν το δέρμα.

• Τέλος, περάστε με ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι όλη την επιφάνεια του παπουτσιού με ένα υψηλής ποιότητας κερί προστασίας και περιποίησης. Το κερί είναι άχρωμο και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε παπούτσι Νάπα ανεξαρτήτως χρώματος.

Αποφύγετε τα υγρά βερνίκια παπουτσιών και τα σπρέι σιλικόνης.

Έλενα Κούκουρα

Η Έλενα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Vrije Universiteit of Brussels στο Communication Department. Aυτή τη στιγμή εργάζεται στο Politico, αλλά και ως Website Coordinator στο κατάστημα Spiridoula Metheniti.