Επιλεγμένα Άρθρα

Πως να Αποφύγετε την Τσάκιση στα Δερμάτινα Παπούτσια σας
Η αλήθεια είναι ότι υπό άλλες συνθήκες, το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και θα έμοιαζε κάπως έτσι: Πώς να αποφύγετε την τσάκιση στα δερμάτινα παπούτσια σας: Μην τα φοράτε.

Μην φοβάστε να επιδείξετε τα παπούτσια σας. Κάθε τσάκισή τους έχει μια ιστορία να πει.

Κι όμως, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την τσάκιση στα αγαπημένα σας παπούτσια. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη σωστή εφαρμογή του παπουτσιού στο πόδι σας καθώς η αίσθηση ενός παπουτσιού είναι συχνά υποκειμενική και πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα παπούτσι που είναι σίγουρα άνετο για εσάς.
Προβολή Δημοσίευσης
Πώς να Φροντίζετε τα Σουέντ Παπούτσια σας
Πολλοί θα σας πουν ότι τα σουέντ (suede) παπούτσια είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν, κάτι που δεν ισχύει. Είτε πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που θέλετε να φροντίσετε, είτε θέλετε να αναζωογονήσετε ένα παλιό, σας έχουμε φτιάξει έναν οδηγό για το πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε τα σουέντ παπούτσια σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμη.
Προβολή Δημοσίευσης
To top
27 Νοέ

Τρόποι Ανακούφισης των Πρησμένων Ποδιών

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρησμένα πόδια που συχνά συνδέονται με πόνο, αίσθημα βάρους και οίδημα στην περιοχή των αστραγάλων και στα πέλματα. Πολλές φορές μάλιστα αναγκάζονται να παίρνουν και μεγαλύτερο νούμερο στα παπούτσια τους για να μπορέσουν να περπατήσουν. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται κυρίως σε κακή λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Οι ορμόνες, η διατροφή, η ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Ωστόσο, υπάρχει λύση; Μπορώ να νιώθω τα πόδια μου πιο ανάλαφρα και χωρίς αίσθηση πρηξίματος;

Η λύση που προτείνω είναι το λεμφικό ντρενάζ ή, όπως ονομάζεται αλλιώς, λεμφική παροχέτευση.
Προσωπικά τη θεωρώ την πιο αποτελεσματική θεραπεία. Εφαρμόζεται με ήπιες, απαλές κινήσεις και ξεμπλοκάρει τα αγγεία της λέμφου και γίνεται από εξειδικευμένους θεραπευτές με στόχο την καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, την αποβολή των τοξινών, την μείωση των οιδημάτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στην καθημερινότητά μας;

Η κίνηση, όπως το περπάτημα, είναι πολύ σημαντική. Ακόμα και εάν η δουλειά σας είναι καθιστική μπορείτε να κάνετε κάθε 30 λεπτά μια μικρή βόλτα στο γραφείο ενώ όσο κάθεστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις στους αστραγάλους. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε κάτω από το γραφείο σας ένα σκαμνάκι για να βάζετε πάνω τα πόδια σας για να αποφθεχθεί η συσσώρευση του αίματος στο κάτω μέρος.

Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κάλτσες που πιέζουν το πόδι και δυσκολεύουν την κυκλοφορία του αίματος.
Καλό θα ήταν να μειώσετε το αλάτι και τις επεξεργασμένες τροφές και να τα αντικαταστήσετε με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να πίνετε 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα και αφεψήματα, όπως η λουίζα.

Πριν τον ύπνο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η τοποθέτηση κρέμας που βοηθάει στην καλύτερη λεμφική κυκλοφορία επίσης βοηθάει πολύ. Ωστόσο, τη βάζουμε πάντα πρωί με κινήσεις από το πέλμα μέχρι τους γοφούς (όπως μπαίνει το καλσόν).

Μαρία Κυπριώτη

Η Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθηνών. Έχοντας δουλέψει σε ινστιτούτα στην Αθήνα, από το 2009 εργάζεται στο δικό της χώρο που ονομάζεται Gemini Beauty Specialist στην Κέρκυρα. Ειδικεύεται στις εξατομικευμένες θεραπείες προσώπου-σώματος, τις θεραπείες ιατρικής αισθητικής και τις θεραπείες ευεξίας. Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το χόμπι της είναι τα ταξίδια.